AMSTERDAM - De bankverzekeraar ING heeft in het afgelopen tweede kwartaal onder de streep een winst behaald van 2,56 miljard euro. Dat heeft ING woensdag bekendgemaakt. Dat is dik 27 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de winst 2 miljard euro bedroeg.

Het winstcijfer is wat vertekend door een eenmalige meevaller. ING realiseerde een boekwinst van 573 miljoen euro op de verkoop van een deel van zijn belang in concurrent ABN Amro. De koers van het aandeel van deze bank is dit jaar hard opgelopen door de overnamestrijd die om het concern is uitgebroken.

Als eenmalige posten niet worden meegeteld, steeg de winst met 8,2 procent tot 2,17 miljard euro. Dat is beter dan verwacht. Financieel analisten rekenden op een winst van 1,89 miljard euro.

Markt

Bestuursvoorzitter Michel Timant schreef de sterke resultaten toe aan de "stevige economie en de goede marktomstandigheden". John Hale, de financieel directeur, zei dat de problemen op hypotheekmarkt in de Verenigde Staten dit jaar geen invloed zullen hebben op de resultaten van ING.

Met de verzekeringsactiviteiten realiseerde ING een operationeel resultaat van bijna 2 miljard euro, bijna 50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Met bankieren werd ruim 1,3 miljard euro verdiend. Dat is evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.