AMSTERDAM - De fusiebeurs NYSE Euronext heeft het aantal transacties in juli flink zien toenemen. De beurs repte van de drukste maand ooit wat betreft aandelenhandel, zowel in Europa als in New York.

Het aantal transacties op de beurzen van Euronext kwam uit op 28 miljoen, een stijging van 87,9 procent vergeleken met een jaar eerder. Sinds het begin van dit jaar zijn er op de beurzen van Euronext 169,4 miljoen keer aandelen van eigenaar gewisseld, ruim 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Nieuwe noteringen

Het daggemiddelde van 1,2 miljoen transacties is een record. De Amerikaanse tak, NYSE, verhandelde afgelopen maand 2,4 miljard aandelen per dag. Dat is een stijging van 29,6 procent vergeleken met juli 2006. NYSE Euronext verwelkomde vorige maand negenendertig nieuwe bedrijven op haar beursvloeren. Op de Europese beurzen waren dat er 26, Wall Street had 13 nieuwe noteringen.

In het jaar tot nu toe gingen er op Euronext 96 bedrijven naar de beurs, vergeleken met 80 in dezelfde periode van 2006. De totale opbrengst van die beursgangen was 5,6 miljard euro.