WALTHAM - Het Amerikaanse farmaciebedrijf BG Medicine wil voor het eind van dit jaar een notering hebben aan de effectenbeurs in Amsterdam. Het concern maakte maandag bekend dat het een verzoek hiertoe heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

BG Medicine richt zich op het ontdekken, ontwikkelen en verkopen van nieuwe technieken die het stellen van individuele diagnoses vergemakkelijken. Het bedrijf wil zich verder ontwikkelen op dit gebied, waarvoor het extra financiering kan gebruiken.

Het Amerikaanse bedrijf heeft volgens een woordvoerder een band met Nederland. Een van de oprichters is TNO-onderzoeker Jan de Greef. Ook de topman van het bedrijf, Pieter Muntendam, is een Nederlander. "Euronext Amsterdam is bovendien een goed platform voor een biotechnologiebedrijf", aldus de woordvoerder. Op de Amsterdamse effectenbeurs staan onder meer de biotechnologiebedrijven Crucell, Pharming, Galapagos, Oncomethylome Sciences en Octoplus genoteerd.

Het aantal te plaatsen aandelen en de prijs per aandeel moet nog worden vastgesteld. Ook moet er nog toestemming worden gevraagd aan de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).