SCHIPHOL - Voedingsmiddelenconcern Numico heeft in het tweede kwartaal van 2007 een recordomzet van 730 miljoen euro gedraaid.

Het concern verkocht 15 procent meer babyvoeding en klinische voeding dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten waren uitgegaan van een omzet van rond de 703 miljoen euro. Het bedrijf maakte vrijdag de resultaten over het afgelopen kwartaal bekend.

Het bedrijf zag de verkoop van babyvoeding met name in Azië-Pacific en in landen als Rusland, Turkije, Vietnam en Indonesië stijgen. In Europa stelde de verkoop in Frankrijk teleur. Van klinische voeding werd in alle regio's meer verkocht.

Winst

De operationele winst (ebita) kwam 17,7 procent hoger uit op 142 miljoen euro. Analisten hadden hier gemiddeld 135 miljoen euro verwacht. Numico herbevestigt de verwachting dat het dit jaar een autonome groei van de omzet van 10 tot 12 procent zal realiseren.

In een reactie zei bestuursvoorzitter Jan Bennink "trots" te zijn op de recordcijfers. "Deze omzet en marge resultaten bevestigen de kracht van Numico's activiteiten en de alertheid van onze mensen."