AMSTERDAM - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft ongeveer 314 miljoen euro opgehaald met zijn beursgang op Euronext Amsterdam. Dat liet de onderneming, die onder meer onderdelen maakt voor de lucht- en ruimtevaart, woensdag bekendgemaakt.

AMG heeft in totaal ruim 13 miljoen aandelen uitgegeven, waarvan ruim 9 miljoen nieuwe. De uitgifteprijs, tevens het niveau waarop het aandeel op de Amsterdamse beurs de handel aanvangt, is vastgesteld op 24 euro. AMG gaat woensdag officieel naar de beurs.

Greenshoe

De opbrengst van de beursgang kan voor AMG nog hoger uitvallen als de zogeheten greenshoe wordt uitgeoefend. Dit komt erop neer dat er later nog meer aandelen worden verkocht. Het gaat daarbij om bijna 2 miljoen aandelen, die nog eens ruim 45 miljoen euro kunnen opleveren.

Door de beursgang komt 49 procent van alle aandelen op de markt. Als de extra aandelen via de greenshoe worden verkocht, komt dat percentage op 56. AMG wil de opbrengst van de beursgang gebruiken om bestaande schulden af te lossen en investeringen te doen.

AMG behaalde vorig jaar een omzet van ruim 927 miljoen euro. De winst exclusief rentekosten en afschrijvingen bedroeg ruim 72 miljoen euro.