AMSTERDAM - De handel in het aandeel Numico is maandag kort na het middaguur stilgelegd op verzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in afwachting van een mededeling van het voedingsmiddelenbedrijf.

Het aandeel noteerde op dat moment 11,4 procent hoger op 44,50 euro. Tegen deze koers bedraagt de beurswaarde van Numico 8,57 miljard euro.

Het aandeel Numico steeg maandagochtend wegens nieuwe overnamespeculaties. Er werd ook veel meer in het aandeel gehandeld dan gebruikelijk.

Geruchten

Het gonst de laatste tijd van geruchten over een ophanden zijnde overname van Numico. Vorige week nog speculeerden beleggers dat de Franse branchegenoot Danone het bedrijf zou willen inlijven. Ook het Amerikaanse Pepsico en durfkapitalisten zouden geïnteresseerd zijn in Numico.

"Het bod op Univar geeft aan dat investeringsmaatschappijen nog steeds bereid zijn om fors in de buidel te tasten voor overnames", merkte handelaar Rik Zwaneveld van AFS Brokers op.

De chemische distributeur maakte vanochtend bekend dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij CVC ruim 1,5 miljard euro voor het bedrijf uit Rotterdam wil neertellen.