DENVER - Samsonite, de producent van de gelijknamige verharde reiskoffers, heeft donderdag ingestemd met een overnamebod van 1,1 miljard dollar (808 miljoen euro) door de Britse investeerder CVC Capital Partners. Het bestuur en de belangrijkste aandeelhouders van het 97-jaar oude Amerikaanse bedrijf steunen de overname.

CVC betaalt 1,49 dollar per aandeel in contanten, een premie van 12 procent op de slotkoers van afgelopen dinsdag. Inclusief een schuld komt het overnamebedrag uit op 1,7 miljard dollar. De transactie wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond.

Samsonite werd in 1910 opgericht in Denver, Colorado. Het bedrijf begon met de productie van stevige koffers, die werden gebruikt door onder andere de goudzoekers in Californië. In 1941 werd de naam Samsonite voor het eerst gebruikt. De naam is afgeleid van Samson, de krachtpatser uit het Oude Testament. De onderneming is tegenwoordig wereldwijd actief en heeft ook fabrieken in onder meer Hongarije, België, China, India en Mexico.