AMSTERDAM - Getronics en Corporate Express zijn volgens het weekblad Beleggers Belangen uit de gratie bij beleggers. Dat concludeert het blad op basis van onderzoek onder zeshonderd beleggers, van wie ruim een kwart meer dan 250.000 euro beheert.

Volgens handelaren heeft Corporate Express, het voormalige Buhrmann, "een onbetrouwbare directie" en "slechte resultaten op resultaten". Getronics krijgt ook harde kritieken van beleggers, zoals "het management is onbetrouwbaar en weet niet wat doelstellingen halen is" en "de CEO is een kluns".

Meer waardering kunnen beleggers opbrengen voor bankverzekeraar ING en het industriële bedrijf Aalberts Industries, maker van onder meer tapkranen. Beleggers vinden ING interessant, omdat ze na de aanstaande overname van ABN Amro een verdere consolidatieslag verwachten bij de financiële bedrijven. "Het brengt fantasie in dit aandeel", zo stelt een van de ondervraagden.

Aalberts is in trek, omdat beleggers het bedrijf een "betrouwbare groeier" vinden, de "nummer één in kralen rijgen in Nederland" is. Bovendien verwachten een aantal beleggers dat de sector waarin Aalberts zit de komende jaren groei zal laten zien. Enige bedenkingen zijn er wel bij Aalberts. Een van de beleggers die keek naar het uitstekende koersverloop liet weten: "Ik heb op dit moment hoogtevrees."