NEW YORK - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo Management heeft woensdag een rivaliserend overnamebod uitgebracht van 6 miljard dollar op het Amerikaanse chemieconcern Huntsman. Het chemiebedrijf stemde vorige week nog in met een overname door het Nederlandse Basell.

Het bod van Apollo werd gedaan via het Amerikaanse chemiebedrijf Hexion Specialty Chemicals, dat in handen is van de durfkapitalist. Hexion biedt 27,25 dollar in contanten per aandeel Huntsman, een premie van 2 dollar op het bod van Basell. Bij het slot van de handel op dinsdag in New York stond het aandeel Huntsman op 24,40 dollar, waarmee het concern een beurswaarde heeft van 5,41 miljard dollar.

Basell maakte op 26 juni bekend 5,6 miljard dollar voor Huntsman te willen neertellen. Inclusief een schuld bedroeg het bod 9,6 miljard dollar. De raden van bestuur van beide bedrijven en de belangrijkste aandeelhouders van Huntsman hadden zich al achter de overname geschaard. Basell is in handen van het Amerikaanse Access Industries Holdings, het investeringsvehikel van de miljardair Len Blavatnik.