AMSTERDAM - Spyker is nu niet bezig met een beursexit van Euronext Amsterdam. Het bedrijf kijkt wel, zoals eerder bekendgemaakt, naar de toekomstige strategie, waarbij 'in principe' alle opties open staan. Dat zegt woordvoerder Winnie Koole woensdag tegen Betten.

De autobouwer heeft Booz Allen Hamilton ingehuurd om te adviseren over de toekomstige strategie. Het adviesbureau zal tevens het huidige productaanbod van Spyker onder de loep nemen. Booz Allen Hamilton zal het onderzoek aan het eind van het derde kwartaal van 2007 hebben afgerond.

Luwte

Dagblad De Pers meldde vandaag dat de grootaandeelhouders van Spyker de autobouwer van Euronext Amsterdam willen afhalen en het bedrijf er in de luwte weer bovenop helpen. De geplande beursexit zou ook een resultaat zijn van de toegenomen invloed van de familie Mol bij de automaker.

Koole zegt dat Spyker 'verbaasd' is over het artikel, maar begrijpt dat de huidige strategische review en herfinancieringsoperatie leiden tot speculatie over de toekomst van het bedrijf. Volgens de zegsvrouw zal Spyker later vandaag met een persbericht komen naar aanleiding van het artikel.