AMSTERDAM - De grootaandeelhouders van Spyker willen de autobouwer van Euronext Amsterdam afhalen en het bedrijf er in de luwte weer bovenop helpen. Dat melden 'goed geinformeerde bronnen', aldus De Pers woensdag.

De koers van Spyker heeft volgens De Pers sterk te lijden gehad onder negatieve publiciteit. Er waren verhalen over onbetaalde rekeningen, een plotseling terugtredende bestuursvoorzitter en twijfels over de werkelijke autoverkopen.

Door de beursregels was Spyker verplicht zijn aandeelhouders telkens weer op de hoogte te stellen van de problemen. 'Daardoor heeft Spyker alleen nog maar last van zijn beursnotering', aldus de ingewijde tegen de krant.

Invloed

De beursexit zou ook een resultaat zijn van de toegenomen invloed van de familie Mol: interim-bestuursvoorzitter Michiel Mol en zijn vader Jan Mol, die 29,9% van de Spyker-aandelen bezit. Michiel Mol is volgens De Pers vooral geinteresseerd in de Formule 1-renstal van Spyker.

De Pers tekent op: 'De autofabriek zorgt voor een onderwaardering van het hele bedrijf. Die willen ze van de hand doen, om met de renstal verder te gaan. Er wordt zelfs al gesproken over een nieuwe beursnotering voor alleen de renstal.'

Het aandeel Spyker sloot gisteren 2,2% lager op EUR 8,75.