HILVERSUM - De nettowinst van het televisieproductiebedrijf Endemol is in het eerste kwartaal uitgekomen op 5,2 miljoen euro. Dat maakte Endemol woensdag bekend, een dag voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Cijfers over het eerste kwartaal van vorig jaar zijn niet bekend.

De omzet was 341,9 miljoen euro en het bedrijfsresultaat voor aftrek van belasting, rente, afschrijvingen en amortisatie kwam uit op 53,4 miljoen euro. Het bedrijf had al eerder aangegeven een solide eerste kwartaal achter de rug te hebben. Programma's als Deal or No Deal en Extreme Makeover: Home Edition trokken volgens het bedrijf de kar. Het bedrijf laat zijn prognoses voor 2007 ongewijzigd.

Het productiebedrijf publiceert de cijfers, omdat investeringsmaatschappij Edam Acquisition een openbaar bod op de aan de beurs genoteerde aandelen van Endemol doet. Het bod loopt van 5 juli tot 3 augustus.

Telefónica rondde dinsdag de verkoop van de 75 procent van de aandelen die het Spaanse telecomconcern in handen had af. Edam telde 2,6 miljard euro neer. In totaal komt daarmee de waarde van het bedrijf op 3,1 miljard euro uit.