AMSTERDAM - Corporate Express, het voormalige Buhrmann, heeft maandag in de ochtendhandel tot 11,5 procent, ofwel EUR 1,09 hoger genoteerd op EUR 10,54. Rond 11.50 uur zijn er 6,3 miljoen aandelen verhandeld tegen een gemiddeld dagvolume van 2,4 miljoen stukken.

Het aandeel reageert op een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ). Daaruit blijkt dat de activische investeerder Centaurus een stemrecht Corporate Express heeft opgebouwd van 5 procent. De meldingsplicht is volgens de toezichthouder ontstaan op 7 juni.

Centaurus kwam het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws doordat het samen met de investeerder Paulson & Co druk uitoefende op het bestuur van Stork om het bedrijf op te splitsen. Het bestuur van Stork is daar fel op tegen.

Advies

Rabo Securities verhoogde in een eerste reactie op het nieuws het advies voor de leverancier van kantoorartikelen van hold naar buy. Het koersdoel is met EUR 3 opgeschroefd tot EUR 13.

De analist ziet waarde in de strategische positionering van Corporate Express, die ontsloten kan worden door het verbeteren van de operationele uitvoering. Verder stelt hij, dat 'met de dreiging van activistische aandeelhouders, het bedrijf actie moet ondernemen, voordat iemand anders dat doet'.

Om 11.50 uur noteert het aandeel Corporate Express 9,5 procent hoger op EUR 10,35.