AMSTERDAM - Bank of America beticht de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam van onrechtmatig handelen door de overname van de Amerikaanse dochteronderneming LaSalle van ABN Amro te blokkeren. Dat meldt de Financial Times vrijdag.

De Britse zakenkrant baseert zich op een stuk dat de Amerikaanse bank bij de Hoge Raad heeft ingebracht. Daarin schrijft Bank of America geschokt te zijn dat de Ondernemingskamer ervoor koos om de Nederlandse en Europese wetgeving die derden beschermt te negeren.

De Amerikanen benadrukken ter goeder trouw gehandeld te hebben bij de transactie.

De Ondernemingskamer was het met een groep aandeelhouders eens dat de verkoop van LaSalle aan de aandeelhouders voorgelegd had moeten worden.

LaSalle

De Amerikaanse bank sloot een akkoord met ABN Amro om LaSalle over te nemen voor 21 miljard dollar. De transactie was onderdeel van de overname van Nederlands grootste bank door het Britse Barclays.

ABN Amro en Bank of America tekenden beide beroep aan tegen de uitspraak van de Ondernemingskamer. De Hoge Raad doet naar verwachting over enkele weken uitspraak. Dan wordt duidelijk of ABN Amro de verkoop door kan zetten of daar vanaf moet zien.