AMSTERDAM - Het SNS Institutional Microfinance Fund, een microfinancieringsfonds van SNS Reaal, heeft EUR 125 miljoen opgehaald. Vanwege het grote succes heeft SNS besloten het fonds tot 1 oktober heropenen. Dit heeft SNS Reaal woensdag bekendgemaakt.

Het opgehaalde bedrag is veel hoger dan waar SNS Reaal op had gerekend. De bank zelf ging uit van een bedrag van EUR 100 miljoen.

SNS Institutional Microfinance Fund is een beleggingsfonds dat tot doel heeft om armoede in de wereld terug te dringen en daarbij een aantrekkelijk beleggingsrendement te bieden. Het fonds bereikt dit doel door kapitaal te verstrekken aan microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden.

Institutionele beleggers

Het SNS Microfinance Fund is volgens de bankverzekeraar het eerste fonds in zijn soort. Het fonds richt zich daarbij uitsluitend op institutionele beleggers zoals pensioensfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Onder de belangstellenden bevinden zich een tiental grote Nederlandse pensioenfondsen waaronder de Stichting Spoorwegpensioenfonds, Stichting Pensioenfonds voor de Grafische bedrijven en Reaal Verzekeringen.