AMSTERDAM - Euronext Amsterdam kan deze maand twee nieuwkomers begroeten. Beleggers kunnen vanaf halverwege juni handelen in aandelen van vastgoeduitbater Uni-Invest en in aandelen van het biofarmaceutische bedrijf Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT).

Uni-Invest wil met de beursgang ruim 312 miljoen euro ophalen. Het bedrijf geeft maximaal 24,1 miljoen aandelen uit tegen een prijs van 13 tot 15 euro. AMT denkt 50 miljoen euro te kunnen ophalen met de uitgifte van 5 miljoen aandelen van 8 tot 10 euro per stuk.

Notering

Uni-Invest had al eerder een beursnotering. De voormalige eigenaar Richard Homburg verkocht zijn beursgenoteerde vastgoedbedrijf eind 2002 voor bijna 900 miljoen euro aan De Merwede Groep. Het 'nieuwe' Uni-Invest bezit in Nederland 300 panden die vooral in de Randstad zijn gelegen. Het bedrijf telt 46 werknemers. De verwachte eerste handelsdag in het aandeel is op 19 juni.

Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) gaat op 20 juni naar de beurs. Het biofarmaceutisch bedrijf ontwikkelt gentherapieën voor zeldzame ziekten en afwijkingen waarvoor geen reguliere geneeswijze of symptoombestrijding beschikbaar is. De opbrengst van de beursgang wordt gebruikt om het dure onderzoek te kunnen financieren en de medicijnen op de markt te krijgen.