Dell boekt licht lagere winst in 1ekw, schrapt banen

AMSTERDAM - Dell heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 een winst behaald van USD 759 miljoen, tegen USD 762 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. Dat heeft de onderneming donderdag nabeurs in de VS bekendgemaakt.

Per aandeel kwam de winst in de verslagperiode uit op USD 0,34. De omzet steeg met 3% tot USD 14,62 miljard, vergeleken met de USD 14,22 miljard een jaar geleden. Analisten gingen uit van een omzet van USD 14,1 miljard.

Dell laat weten dat het in de komende twaalf maanden het personeelsbestand met zo'n 10%, of 8.800 personen, wil verkleinen. Dit om kosten te besparen.

De Amerikaanse computerfabrikant verwacht voor het tweede kwartaal dat de operationele marges 'onder druk' komen te staan. Het resultaat voor heel het boekjaar kan, zo geeft de onderneming aan, in negatieve zin worden beinvloed door hogere kosten van computercomponenten in het tweede halfjaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie