'Winstgevendheid biotechbedrijven komt binnen bereik'

AMSTERDAM - De Europese beursgenoteerde biotechnologiebedrijven hebben hun verliezen het afgelopen jaar flink zien teruglopen. Winstgevendheid komt voor de bedrijven binnen bereik. Dat concludeert adviesbureau Ernst & Young in het jaarlijkse rapport over de wereldwijde biotechnologiesector.

"De Europese biotechsector is het afgelopen jaar weer helemaal teruggekomen", zei onderzoeker Pieter Lucas van Ernst & Young. Ook de Nederlandse biotechnologiebedrijfven ontwikkelden zich volgens het adviesbureau goed in 2006. Nederland telt 82 biotechondernemingen, waarvan Crucell uit Leiden de bekendste is.

De verliezen van de Europese beursgenoteerde ondernemingen daalden vorig jaar met 37 procent, terwijl de omzet voor beursgenoteerde en private ondernemingen samen met 13 procent toenam tot 13,3 miljard euro. Het jaar 2006 markeert daarmee het omslagpunt van een vierjaarsperiode sinds de omzetdaling van 12 procent in 2003.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie