AMSTERDAM - Het automatiseringsbedrijf LogicaCMG is in het vizier gekomen van durfinvesteerders na het zondag aangekondigde vervroegde vertrek van topman Martin Read. Dat meldde de Britse krant The Times woensdag.

Volgens zakenkrant Financial Times zullen meer bestuurders van het Brits-Nederlandse concern opstappen. LogicaCMG waarschuwde vorige week voor een tegenvallende omzet in Groot-Brittannië.

Volgens The Times onderzoekt de investeringsmaatschappij Permira een overname van LogicaCMG. Andere zogenoemde private-equity bedrijven zoals Blackstone en Kohlberg Kravis Roberts overwegen eveneens zo'n stap. Volgens de krant azen ook branchegenoten op LogicaCMG.

Aandringen

Volgens Financial Times ligt het voor de hand dat na Martin Read meer bestuursleden het veld zullen ruimen. Aandeelhouders van het bedrijf zouden daar op aandringen. Na het vertrek van Read maakte het bedrijf zelf al bekend dat het kijkt naar de omvang en structuur van het bestuur.

Volgens Financial Times is de positie van de Nederlander Cor Stutterheim, president-commissaris bij LogicaCMG, ook onhoudbaar geworden. Stutterheim is de voormalige topman van CMG die na het samengaan met Logica genoegen moest nemen met een plek in het bestuur van het fusiebedrijf zonder portefeuille.