Licht hogere opening Wall Street

NEW YORK - De beursgraadmeters in New York zijn dinsdag licht hoger geopend. Het sentiment op Wall Street was positief door aanhoudend fusie- en overnamenieuws. Maandag hield Wall Street de deuren gesloten wegens Memorial Day.

De Dow-Jones-index stond kort na opening 0,1 procent hoger op 13.525 punten. De breder samengestelde S&P 500 verbeterde 0,1 procent tot 1516 punten, terwijl de schermenbeurs Nasdaq 0,2 procent klom naar 2561 punten.

De laatste maanden zijn de Amerikaanse beursgraadmeters in bijna een rechte streep omhoog gegaan, gesteund door overnamenieuws, aandeleninkoopprogramma's en beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Speyer

The Wall Street Journal berichtte dat de projectontwikkelaar Tishman Speyer samen met zakenbank Lehman Brothers het vastgoedfonds Archstone-Smith Trust overneemt. De deal zou een waarde hebben van mogelijk meer dan 20 miljard dollar.

Op het macro-economische vlak zijn beleggers in afwachting van het cijfer over het consumentenvertrouwen in mei. De algemene verwachting van economen is een lichte stijging van het vertrouwen. Het cijfer in april was het laagste sinds augustus, vooral door de gestegen brandstofprijzen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie