Aegon in vermogensbeheer met Chinese Industrial Securities

AMSTERDAM - Aegon en Industrial Securities uit China hebben een overeenkomst gesloten om een joint venture voor vermogensbeheer op te richten. Dat heeft de verzekeraar maandagavond bekendgemaakt.

In het kader van de overeenkomst zal Aegon een belang verwerven van 49% in Industrial Fund Management Company (IFMC), een Chinese beleggingsfondsbeheerder met een beheerd vermogen van ongeveer 1,7 miljard. Industrial Securities behoudt het resterende belang van 51% in IFMC.

Groeimarkt

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Industrial Securities en het belang in IFMC biedt Aegon een mogelijkheid om de markt voor vermogensbeheer in China te betreden en de aanwezigheid op de Chinese markt te vergroten.

Volgens bestuursvoorzitter Don Shepard is China voor Aegon een 'heel belangrijke' groeimarkt, gegeven het enorme potentieel dat het land biedt voor levensverzekeringen, pensioenen en beleggingsproducten.

De joint venture biedt Industrial Fund Management Company de mogelijkheid om zijn activiteiten uit te breiden naar de pensioenmarkt.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie