AMSTERDAM - Aegon en Industrial Securities uit China hebben een overeenkomst gesloten om een joint venture voor vermogensbeheer op te richten. Dat heeft de verzekeraar maandagavond bekendgemaakt.

In het kader van de overeenkomst zal Aegon een belang verwerven van 49% in Industrial Fund Management Company (IFMC), een Chinese beleggingsfondsbeheerder met een beheerd vermogen van ongeveer 1,7 miljard. Industrial Securities behoudt het resterende belang van 51% in IFMC.

Groeimarkt

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Industrial Securities en het belang in IFMC biedt Aegon een mogelijkheid om de markt voor vermogensbeheer in China te betreden en de aanwezigheid op de Chinese markt te vergroten.

Volgens bestuursvoorzitter Don Shepard is China voor Aegon een 'heel belangrijke' groeimarkt, gegeven het enorme potentieel dat het land biedt voor levensverzekeringen, pensioenen en beleggingsproducten.

De joint venture biedt Industrial Fund Management Company de mogelijkheid om zijn activiteiten uit te breiden naar de pensioenmarkt.