Beleggers Azië voorzichtig

TOKIO - Handelaren op de aandelenmarkten in het Verre Oosten waren donderdag voorzichtig na uitspraken woensdag van de voormalige president van de Federale Reserve in de Verenigde Staten, Alan Greenspan.

Hij uitte zijn zorgen over een mogelijke beurskrach in China. De onzekere situatie in China maakte ook beleggers in andere Aziatische markten nerveus.

De Nikkei-index daalde met 8,15 punten (0,1 procent) tot 17.696,97. De Kospi-index in Seoul steeg met 0,2 procent. De beurs in Sydney had echter ook last van de zorgen om China en daalde met 1 procent. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel op een verlies van 0,2 procent.

Mitsubishi

In Tokio daalde het aandeel van Mitsubishi UFJ Financial Group, in boekwaarde de grootste bank ter wereld. Het concern maakte woensdag een sterke daling in de jaarwinst bekend. Ook het aandeel van Sony daalde, nadat het maandag op het hoogste niveau stond sinds vijf jaar.

Autoproducenten in Japan, zoals Toyota en Honda, profiteerden op de beurs van een zwakke yen, wat goed is voor de export.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie