AMSTERDAM - Euronext Amsterdam gaat woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger van start. Op Wall Street toonden de indices dinsdag bij het slot een vlak beeld, en ook in Azie is geen duidelijke richting waar te nemen. De Europese futures tonen daarentegen plussen.

Ahold meldt voorbeurs dat het EUR 3 miljard wil teruggeven aan aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en een 'reverse stock split'. Dit komt neer op 1,89 euro per gewoon aandeel. Wel moeten hiervoor de statuten van de onderneming worden gewijzigd.

ING kan bewegen op een analistenrapport van Petercam. Het advies is naar beneden bijgesteld en staat nu op hold, bij een koersdoel van 40 euro.

LogicaCMG

LogicaCMG krijgt een dag na de koersval van 9,1% een steuntje in de rug van CitiGroup. De Amerikaanse zakenbank heeft het advies voor de onderneming verhoogd van hold naar buy. De bank stelt dat de winstwaarschuwing van gisteren het gevolg lijkt te zijn van eenmalige gebeurtenissen en er geen sprake is van een structureel probleem in het bedrijf.

Ctac weet mogelijk te profiteren van de intentieverklaring die het getekend heeft voor de overname van 51% van de aandelen van IFS probity Groep. Naar verwachting zal de acquisitie direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Spyker Cars

Spyker Cars heeft zijn merknaam begin deze maand verpand aan de Friesland Bank om een lening van EUR 9 miljoen verkrijgen. Dat schrijft De Financiele Telegraaf woensdag of basis van het merkenregister van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.