Aluminiumconcern Alcan verwerpt overnamebod Alcoa

NEW YORK - De Canadese producent van Aluminium Alcan heeft een vijandelijk overenamebod van zijn Amerikaanse concurrent Alcoa verworpen. Het bestuur van Alcan vindt de overnameprijs van 27 miljard dollar te laag.

Alcan heeft de aandeelhouders geadviseerd het bod te verwerpen. Het Canadese concern zegt in gesprek te zijn met andere partijen.

Alcoa kwam begin deze maand met het overnamevoorstel, na twee jaar van vruchteloze gesprekken met het Canadese bedrijf. Alcoa bood omgerekend 75 dollar per aandeel. Dinsdag noteerde Alcan aan het eind van de dag 81,03 dollar. Nabeurs ging de koers 3 procent omhoog, wat er volgens analisten op wijst dat zich mogelijk nieuwe potentiële kopers zullen aandienen.

Stappen

Door een samenvoeging van Alcan en Alcoa zou het grootste aluminiumconcern ter wereld ontstaan. Alcan is actief in 61 landen, Alcoa in 44. Alcoa blijft erbij dat het een goed overnamebod op tafel had gelegd. Het bedrijf wilde niet zeggen welke stappen het nu gaat ondernemen, nu het bij Alcan achter het net heeft gevist.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie