KPN haalt EUR 1 miljard op met uitgifte obligaties

AMSTERDAM - KPN heeft EUR 1 miljard opgehaald met de uitgifte van obligaties. Dit heeft het telecombedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De obligaties zijn geplaatst bij een brede groep institutionele beleggers in Europa. Gisteren meldde KPN al de intentie om dit bedrag uit de markt te halen.

Tranche

De uigifte heeft betrekking op obligatieleningen in zowel euro's als Britse ponden. De leningen bestaan uit een tranche van EUR 650 miljoen met een looptijd van 7 jaar en een couponrente van 4,75% en een tranche van GBP 250 miljoen (circa EUR 367 miljoen) met een looptijd van 12 jaar en een couponrente van 6%.

De obligaties worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. De opbrengst van de obligatielening zal worden gebruikt om de looptijd van de in 2010 af te lossen obligatielening te spreiden, tijdelijke trekkingen op de EUR 1,5 miljard kredietfaciliteit af te lossen en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie