AMSTERDAM - De autodealer Stern, verkoper van onder meer Ford, Opel en Mercedes, heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van 3,5 miljoen euro. Dat is 30 procent meer dan een jaar eerder, toen een winst van 2,7 miljoen euro werd geboekt.

De omzet nam met 38 procent toe naar 292,5 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Een groot deel van de omzetstijging is te danken aan overnames. Stern lijfde onder meer Ford Rotterdam in. Zonder overnames groeide de omzet in de eerste drie maanden met 5,2 procent. De onderneming denkt dit jaar nog enkele overnames te doen.

Particulieren

Stern merkte in het eerste kwartaal nog weinig van de verwachte opleving van de automarkt. Dat gold met name voor de verkoop aan particulieren. Het bedrijf blijft wel optimistisch, maar vindt het te vroeg om een concrete verwachting te geven voor het resultaat in 2007.

Stern heeft ruim 75 dealerbedrijven in Nederland. Het brengt naast Opel en Ford ook merken als Volkswagen/Audi, Fiat, Alfa Romeo, Jaguar en Renault aan de man. Daarnaast is het bedrijf onder meer actief in de lease- en verhuursector, op het gebied van autoschadeherstel en in de inrichting van bedrijfswagens.