LONDEN - De Brits-Nederlandse automatiseerder LogicaCMG haalt dit jaar in het Verenigd Koninkrijk naar verwachting iets minder omzet dan vorig jaar. De prestaties in in dat land zijn teleurstellend. In andere belangrijke landen, waaronder Nederland, werd wel een belangrijke groei behaald.

Dit liet LogicaCMG dinsdag weten in een tussentijds handelsbericht. In het eerste kwartaal daalde de Britse omzet met ruim 4 procent. Dat kwam onder meer door het aflopen van een contract. De winstmarges komen in het eerste halfjaar lager uit dan vorig jaar.

LogicaCMG moet in Groot-Brittannië ook nog een extra voorziening nemen van 10 miljoen tot 15 miljoen pond, vanwege hogere kosten voor een project. Gezien de orderontvangst verwacht het bedrijf dat er zich in de tweede jaarhelft wel een verbetering van de omzet voordoet.

De totale omzet van het bedrijf kwam in het eerste kwartaal uit op 767,8 miljoen pond sterling (1,1 miljard euro). De stijging met 36 procent ten opzichte van vorig jaar is vooral te danken aan de overname van het Zweedse WM-data. In vergelijkbare omstandigheden en tegen gelijke wisselkoersen, steeg de omzet met 4,3 procent, aldus LogicaCMG.

Omzetgroei

In Nederland werd in het eerste kwartaal een autonome omzetgroei geboekt van 9 procent. De omzet kwam hier uit op 119,7 miljoen pond (175 miljoen euro). Frankrijk en de Scandinavische landen presteerden ook goed.

Volgens LogicaCMG was de vraag naar IT-diensten in het eerste kwartaal in Europa sterk te noemen. Het bedrijf blijft dan ook bij de verwachting dat de markt dit jaar met 4 tot 6 procent groeit en dat de omzetgroei voor het hele concern min of meer uitkomt in lijn met eerdere verwachtingen.