CINCINNATI - De aandeelhouders van de Amerikaanse warenhuisketen Federated Department Stores hebben Macy's als nieuwe bedrijfsnaam goedgekeurd. Macy's krijgt daarmee een notering onder het symbool 'M' op de beurs in New York, een letter die lang leek te zijn weggelegd voor Microsoft.

Federated Department Stores is ook het moederconcern van de warenhuisketen Bloomingdale's, maar Macy's is goed voor ongeveer 90 procent van de omzet.

Federated telt meer dan 850 vestigingen en draait een omzet van 26 miljard dollar. De nieuwe officiële bedrijfsnaam gaat per 1 juni in.

Symbool

Het beurssymbool 'M' is al sinds 1989 ongebruikt na het faillissement van de laatste eigenaar. Volgens marktspeculaties wilde de New York Stock Exchange de 'M' bewaren om zo Microsoft, met het symbool 'MSFT', weg te lokken van concurrent Nasdaq, waarin het grootste softwareconcern ter wereld ook een notering heeft.

Volgens een woordvoerder van NYSE zijn die overwegingen niet ter sprake gekomen toen de 'M' werd gegeven aan Macy's.

Gewild

Eénletterige beurssymbolen zijn gewild op Wall Street. Er zijn er nog maar een stuk of tien beschikbaar in de NYSE. Andere bedrijven met een éénletterig beurssymbool zijn Ford, AT&T en Citigroup.