AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam stond donderdag na ongeveer drie kwartier handel licht hoger. Veel vuurwerk was er niet, omdat de meeste beleggers een lang weekeinde vrij hebben genomen in verband met Hemelvaartsdag.

Bedrijfsnieuws bleef zo goed als achterwege.

De belangrijkste graadmeter van de beurs, de AEX-index, stond op 529,02 punten. Dat komt neer op een plus van 1,47 punt of 0,3 procent. De MidKap-index noteerde 732,70 punten, een stijging van 0,3 procent.

Corio

Alleen het vastgoedbedrijf Corio liet donderdag voorbeurs van zich horen. De onderneming presenteerde haar eerstekwartaalcijfers.

Deze leken beleggers aanvankelijk te bevallen, want het aandeel klom kort na het begin van de handel 1,3 procent in de MidKap. Later slonk de winst echter tot 0,1 procent.

Corio zegt te hebben geprofiteerd van betere marktomstandigheden en van overnames. De nettohuurinkomsten stegen daardoor 10,5 procent tot 78,9 miljoen euro.

Spyker

De fabrikant van dure sportauto's Spyker kwam woensdagavond met verrassend nieuws. Topman Victor Muller stapt op.

Hij liet weten dat het bedrijf "andere kwaliteiten" nodig heeft dan toen het werd opgericht. Op de beurs stond het aandeel onveranderd.

Nood

Spyker komt al enige tijd negatief in het nieuws. Het bedrijf zou in financiële nood verkeren en moeite hebben met de betaling van rekeningen en salarissen. Muller sprak die verhalen evenwel met klem tegen.

In de AEX-index was het staalconcern Arcelor Mittal de grootste winnaar met een plus van 1,9 procent. Het concern kwam donderdag met zijn eerstekwartaalcijfers, die beleggers positief interpreteerden.

Heineken

Ook Heineken won. De bierbrouwer liet woensdag weten weer meer bier te hebben verkocht.

De buitenlandse effectenbeurzen lieten ook hogere standen zien. Parijs kreeg er 0,4 procent bij, Frankfurt 0,5 procent en Londen 0,2 procent.

De euro noteerde 1,3540 euro tegenover 1,3605 dollar bij het slot van de handel een dag eerder.