AMSTERDAM - Wall Street maakt zich woensdag op voor een licht hogere start, zo verwachten marktpartijen. Een aantal toonaangevende Amerikaanse investeerders hebben hun belangen in een paar grote bedrijven in de Verenigde Staten vergroot en dat lijkt het sentiment ten goede te komen.

Rond 15.00 uur noteert de future op de S&P 500-index 1,50 punt hoger op 1.509,90 punten, 5,87 punten boven fair value. De Nasdaq-future staat 3,25 punten hoger op 1.886,75 punten, 7,85 punten boven fair value.

De tienjarige Amerikaanse T-bond noteert 1/32 hoger op 96-11/32, bij een rendement van 4,68 procent. De euro verliest 0,1 procent ten opzichte van de dollar en noteert op USD 1,3584.

Hathaway

Warren Buffet heeft laten weten dat zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway nieuwe belangen heeft genomen in de spoorbedrijven Norfolk Southern en Union Pacific. Daarnaast heeft Berkshire Hathaway zijn belang in Dow-fonds Johnson & Johnson vergroot.

Daarnaast staat Citigroup positief in de belangstelling, op het nieuws dat het investeringsbedrijf van hedgefonds-manager Edward Lampert vijftien miljoen aandelen in de bank heeft gekocht. Dit komt neer op 0,3 procent van het aantal uitstaande aandelen.

Microsoft

Ook de stichting van Microsoft-oprichter Bill Gates is actief geweest op het gebied van bedrijfsinvesteringen, terwijl de activistische aandeelhouder Carl Icahn zijn belang in Time Warner heeft uitgebreid.

De technologiesector komt naar verwachting onder druk te staan. Applied Materials publiceerde dinsdag nabeurs een hoger dan verwachte kwartaalwinst, maar de verwachtingen die de producent van halfgeleiderapparatuur uitsprak worden door analisten niet goed ontvangen.

Op macro-economisch gebied werden voorbeurs cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt gepubliceerd. Het aantal huizen in aanbouw steeg in april sterker dan verwacht, terwijl er minder bouwvergunningen werden afgegeven dan waar economen op hadden gerekend.