Londense beurs boekt 55 procent meer winst

LONDEN - Het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) heeft in het op 31 maart afgesloten gebroken boekjaar een bedrijfsresultaat behaald van 185,6 miljoen pond sterling (271 miljoen euro).

Dat komt neer op een stijging van 55 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.

De uitbater van de effectenbeurs in Londen profiteerde van een sterke groei in de elektronische beurshandel waardoor de omzet met 20 procent steeg tot 349,6 miljoen pond (510 miljoen euro). De resultaten zijn beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Nasdaq

LSE sloeg het afgelopen jaar nog een overnamepoging af van de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Die wilde LSE voor 2,7 miljard pond inlijven. De Amerikanen hebben al een belang van 28,75 procent in LSE opgebouwd. Eerder wees LSE al overnamebiedingen van Deutsche Börse, Macquarie Bank en Euronext af.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie