AMSTERDAM - De Amsterdamse AEX-index gaat woensdag wat lager van start, zo verwachten marktpartijen. Zij baseren zich daarbij op de verdeelde stemming in New York en Azie en de lagere indexfutures: de Amerikaanse futures noteren in het rood en ook de Europese futures liggen er lager bij.

In New York verloor de technologiezware Nasdaq gisteren terrein, terwijl de Dow Jones hoger eindigde en zelfs een nieuw recordniveau wist aan te tikken. Beleggers kregen tegenvallende resultaten van Home Depot en Wal-Markt te verwerken, maar aan de andere kant zorgden goed ontvangen inflatiecijfers voor optimisme.

Op het Damrak kregen beleggers een stroom resultaten te verwerken, van onder meer ING, Arcelor Mittal, Van der Moolen en Jetix Europe. Mecom herhaalde zijn intentie om een bod uit te brengen op geheel Wegener.

Mecom

Mecom wil EUR 17,70 in contanten of EUR 18,82 in Mecom-aandelen (14,29 stuks) bieden voor elk aandeel Wegener dat het nog niet in bezit heeft. Vorige week werd indicatief al hetzelfde bedrag in contanten en hetzelfde aantal aandelen geboden.

Het bod in aandelen heeft een totale waarde van EUR 844,1 miljoen, terwijl het contante bod totaal EUR 793,8 miljoen waard is. Aandeelhouders van Wegener kunnen kiezen tussen een prijs in contanten, een prijs in Mecom-aandelen of een combinatie van beide.

Postbank

ING gaat de Postbank en ING Bank samenvoegen. De combinatie zal vanaf 2009 actief worden onder de naam ING Bank. De bundeling zal leiden tot een banenverlies van 2.500 in de komende vijf jaar. Het bedrijf gaat een aandeleninkoopprogramma van EUR 5 miljard starten, zo maakte de bank bekend bij de kwartaalcijfers.

Van der Moolen heeft over het eerste kwartaal een nettoverlies gerealiseerd van EUR 4,3 miljoen, tegen EUR 11,1 miljoen winst een jaar eerder en EUR 45,1 miljoen verlies in het vierde kwartaal. Het bedrijf geeft geen verwachting af voor 2007.

Arcelor Mittal

Arcelor Mittal heeft over het eerste kwartaal een beter dan verwacht bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) geboekt. De omzet kwam in het eerste kwartaal ook hoger uit dan analisten hadden berekend. Voor het tweede kwartaal verwacht het grootste staalbedrijf ter wereld dat het EBITDA hoger zal uitkomen dan in het eerste kwartaal.

Heijmans blijft bij zijn verwachting dat de winst dit jaar zal toenemen met 15% of ongeveer EUR 13 miljoen naar EUR 95 miljoen. Heijmans verhoogde onlangs zijn winstverwachting van EUR 90 miljoen naar EUR 95 miljoen na een gedeeltelijke vrijval van voorzieningen dankzij de verkoop van het INIT-gebouw in Amsterdam.

Denne Construction

De opbrengsten zullen in 2007 naar verwachting stijgen met circa 25% van EUR 2,9 miljard naar ongeveer EUR 3,7 miljard. Dit is voor 20% het gevolg van de gerealiseerde acquisities Denne Construction (Verenigd Koninkrijk, in consolidatie vanaf oktober 2006), Oevermann (Duitsland) en Burgers Ergon (beiden in consolidatie vanaf januari 2007).