ING in trek op somber Damrak

AMSTERDAM - De Europese beurzen zijn woensdag lager aan de handel begonnen in navolging van het verdeelde slot van Wall Street dinsdag. In Amsterdam reageerden beleggers positief op het kwartaalbericht van ING.

Het concern wil voor 5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. De cijfers over de afgelopen periode waren in lijn met de verwachtingen. Het concern liet ook weten het merk Postbank te schrappen.

De bankverzekeraar was een van de weinige stijgers in de AEX met een koerswinst van 1,5 procent. Ook het staalconcern Arcelor Mittal (plus 1,3 procent) werd beloond voor zijn kwartaalresultaten.

Verlies

De AEX, de belangrijkste beursbarometer in Amsterdam, stond kort na de opening op 530,56 punten. Dat betekent een verlies van 0,2 procent. De MidKap, de index voor het middensegment, zakte eveneens 0,2 procent, tot 732,43 punten. De CAC-40 in Parijs, de FTSE in Londen en de DAX in Duitsland gingen rond de 0,4 procent achteruit.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie