Wall Street opent hoger

NEW YORK - De beursindices op Wall Street zijn dinsdag met winst geopend. De beleggers in New York putten moed uit een meevallend inflatiecijfer. Er was wel wat teleurstelling over de kwartaalcijfers van Home Depot en Wal-Mart.

De toonaangevende Dow-Jonesindex, de graadmeter van dertig grote fondsen, noteerde kort na opening een stand van 13.380 punten. Dat komt neer op een winst van 0,3 procent. De breder samengestelde S&P 500 won 0,3 procent tot 1507 punten. De door technologiewaarden gedomineerde Nasdaq-index steeg 0,1 procent tot een stand van 2548 punten.

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in april met 0,4 procent gestegen ten opzichte van maart. De inflatie is licht lager dan verwacht, economen gingen uit van een prijsstijging van 0,5 procent.

Teleurstellend

Home Depot, de grootste doe-het-zelfketen in de VS, maakte cijfers over het eerste kwartaal bekend die tegenvielen. Het aandeel verloor 2,4 procent in de Dow. 's Werelds grootste detailhandelaar Wal-Mart maakte voorbeurs eveneens teleurstellende cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar bekend en waarschuwde dat de winst in het tweede kwartaal mogelijk lager uitvalt dan verwacht. Desondanks steeg het Dow-fonds 0,4 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie