AMSTERDAM - Het beleggingsfonds Carlyle Capital Corporation (CCC) wil in het tweede of derde kwartaal van dit jaar een notering aan de beurs in Amsterdam. Het bedrijf is gevestigd op het kanaaleiland Guernsey. Het beleggingsfonds is een onderdeel van het Amerikaanse The Carlyle Group.

CCC verwacht een totale marktkapitalisatie van ongeveer 1 miljard dollar (740 miljoen euro). Het bedrijf is van plan via de beurs een bedrag van 400 miljoen dollar op te halen (300 miljoen euro). Het overige deel is eerder al verzameld bij een private plaatsing van aandelen vorig jaar.

Verkopen

Beleggers die eerder in CCC stapten, willen nu een deel van hun investering weer verkopen. Het investeringsfonds heeft volgens eigen zeggen een gedifferentieerde portfolio aan beleggingen, waaronder kwaliteitshypotheken en andere financiële producten.

Het moederbedrijf The Carlyle Group was onder meer betrokken bij het van de beurs halen van de informatiemakelaar VNU en Petroplus. Het bedrijf is ook betrokken bij heel veel andere transacties.

CCC is niet het enige beleggingsfonds met een notering in Amsterdam. Vorig jaar kwam ook durfinvesteerder Kohlberg Kravis Roberts (KKR) in Amsterdam naar de beurs.