AMSTERDAM - Euronext Amsterdam zal maandag hoger van start gaan, zo denken marktpartijen. Wall Street sloot vrijdag met winst en ook in Azië staan er plussen op de borden. De Amerikaanse index-futures noteren eveneens hoger.

Wall Street toonde afgelopen vrijdag over veerkracht te beschikken door hoger de dag uit gaan. Donderdag werden nog flinke verliezen opgetekend. Beleggers putten vertrouwen uit meevallende cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen.

De AEX steeg vrijdag in Amsterdam met 0,4% tot 531,20 punten.

Bank of America wil niet meer betalen voor ABN AMRO-dochter LaSalle, dan de 21 miljard dollar die de bank met ABN AMRO is overeengekomen. Dit meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt naar aanleiding van uitspraken van Ken Lewis, de bestuursvoorzitter van Bank of America.

Rijkman Groenink, bestuursvoorzitter van ABN AMRO, ziet af van een commissariszetel bij Royal Dutch Shell. Groenink wil zijn aandacht op dit moment volledig richten op ABN AMRO, dat in een overnamestrijd is verwikkeld.

VastNed Retail

VastNed Retail, een vastgoedbelegger in vooral winkelpanden, heeft in het eerste kwartaal van 2007 het resultaat uit huurinkomsten, ook wel direct beleggingsresultaat genoemd, fractioneel zien stijgen van 15,4 miljoen euro naar 15,7 miljoen euro. Het fonds verwacht voor 2007 nog steeds een geringe stijging van het direct beleggingsresultaat per aandeel.

VastNed O/I, dat belegt in kantoren, bedrijfsruimten en logistieke centra, heeft het direct beleggingsresultaat in het eerste kwartaal van 2007 licht zien stijgen naar 8,1 miljoen euro, tegen 7,8 miljoen een jaar eerder. Het fonds denkt dat het directe beleggingsresultaat per aandeel in 2007 gering zal stijgen.

Cyrte Investments

Cyrte Investments, het investeringsvehikel van mediaondernemer John de Mol, verwacht vandaag nog duidelijkheid te krijgen of het als winnaar uit het biedingsproces rond Endemol komt. Volgens de Financial Times zijn de verkopende partij Telefonica en het consortium waarvan John de Mol deel uitmaakt het al eens over een prijs van 3 miljard euro.

SNS Reaal heeft met ING een koopovereenkomst getekend voor de overdracht van Regio Bank. De aandelen in Regio Bank zullen naar verwachting op 1 juli worden geleverd. Op 4 december 2006 maakte SNS Reaal al bekend met ING overeenstemming te hebben bereikt over de overname.