ROTTERDAM - VastNed Retail heeft in het eerste kwartaal van dit jaar iets meer winst geboekt. De verwachting voor het hele jaar wordt gehandhaafd. Dat blijkt uit de resultaten die maandag werden gepubliceerd.

Het directe beleggingsresultaat van VastNed Retail, dat belegt in winkelpanden, steeg van 15,4 miljoen euro vorig jaar in de eerste drie maanden naar 15,7 miljoen euro. De huuropbrengsten stegen met 8 procent.

Het indirecte beleggingsresultaat verdubbelde bijna, van 18,3 miljoen naar 32,7 miljoen euro. In dit cijfer zit de waardeontwikkeling van de vastgoedportefeuille verwerkt.

Panden

De panden van VastNed Retail waren in het eerste kwartaal minder goed bezet dan vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad liep terug van 97,8 procent naar 96,9 procent. Dat kwam vooral doordat er in Frankrijk en Spanje een aantal leegstaande panden werd gekocht, aldus VastNed Retail. Verwacht wordt dat die panden snel worden verhuurd. In Nederland daalde de bezettingsgraad van 98 procent naar 97,3 procent.

VastNed Retail herhaalde de verwachting dat het direct beleggingsresultaat per aandeel dit jaar gering toeneemt ten opzichte van 2006. De onderneming wil in 2007 voor ruim 150 miljoen euro investeren.