Investeringen drukken winst Gasunie

GRONINGEN - De winst van Gasunie is vorig jaar met 48 miljoen euro gedaald tot 383 miljoen euro. De beheerder van het Nederlandse gasnetwerk transporteerde meer aardgas, maar moest de tarieven hiervoor verlagen. Ook drukten investeringen de winst van het staatsbedrijf. Dit heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Gasunie werd in 2005 opgesplitst. De handelsonderneming werd GasTerra en het transport- en netwerkbedrijf ging verder onder de naam Gasunie. De omzet van Gasunie daalde tot 1,25 miljard tegen 1,28 miljard euro een jaar eerder. In het afgelopen jaar verdrievoudigden de gerealiseerde investeringen van Gasunie tot 367 miljoen euro.

Gasunie transporteerde vorig jaar 96,4 miljard kubieke meter gas tegen 95,2 miljard kubieke meter in 2005. In datzelfde jaar verkocht het zelfstandige handelsbedrijf GasTerra 78,8 miljard kubieke meter, waarvan ruim een derde voor binnenlands verbruik. Nederland wordt steeds meer gebruikt voor doorvoer van aardgas naar bijvoorbeeld de Britse markt.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie