AMSTERDAM - Wall Street zal woensdag lager aan de dag beginnen, zo stellen marktpartijen. Investeerders zijn in afwachting van het rentebesluit door de Federal Reserve, later op de dag. Cisco Systems kan de stemming drukken omdat het een vertraging van de omzetgroei voorziet.

Verder kwam bouwer van luxe huizen Toll Brothers met een winstwaarschuwing, wat erop duidt dat de malaise op de Amerikaanse huizenmarkt nog geen tekenen van herstel toont.

Vlak na de openingsbel verschijnt nog een macrocijfer over de wekelijkse olievoorraden in maart.

Commentaar

Commentaar van de beleidsmakers van het stelsel van centrale banken in Amerika over de economische ontwikkeling zal moeten aantonen dat de rally van de laatste tijd gerechtvaardigd is.

Investeerders zullen in de toelichting van voorzitter Ben Bernanke vooral op zoek zijn naar indicatoren die wijzen op een rentedaling.

Rond 15.00 uur noteert de future op de S&P 2,50 punten lager op 1.509,70 punten. De Nasdaq-future valt met 5,50 punten tot 1.900,00 punten. De tienjarige T-bond noteert 1/32 hoger op 96-27/32, bij een rendement van 4,60%.

Euro

De euro noteert nagenoeg onveranderd ten opzichte van de dollar op 1,3543.

Cisco kwam gisteren nabeurs met de omzetverwachting voor het komende kwartaal die onder de verwachting van analisten uitkwam. Cisco ondervindt last van de vertragende economie in de VS, stelt 's werelds grootste producent van computer netwerken.

Mede daardoor kwam de omzet in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar lager uit dan analisten voorzagen.

Walt Disney

Ook aandelen Walt Disney kunnen terrein verliezen nadat het mediaconcern meldde te worstelen met omzetgroei, omdat vorig jaar een sterke zomer kende. Succesfilms als 'Pirates of the Caribbean' en 'Cars' waren daar onder meer verantwoordelijk voor.

Toll Brothers, de grootste bouwer van luxe huizen in de Verenigde Staten, heeft opnieuw een winstwaarschuwing afgegeven. De verwachtingen voor het tweede kwartaal en heel 2007 worden niet gehaald, zo liet het bedrijf weten bij de voorlopige cijfers over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Wel zal Toll Brothers in het tweede kwartaal zwarte cijfers schrijven.

IBM

Dow-component IBM kan profiteren van een adviesverhoging door de Golman Sachs. De Amerikaanse zakenbank geeft nu een buy-advies.

De Dow Jones sloot dinsdag licht lager. Met een miniem verlies doorbrak de Dow een winstreeks van vijf sessies. Overnamenieuws hield de markt bezig. HP blonk uit na een goede winstverwachting.