AMSTERDAM - Euronext Amsterdam zal woensdag hoger openen. Wall Street sloot dinsdag vlak, terwijl de indices in het Verre Oosten winsten op de borden schrijven. De Europese index-futures tonen een overtuigende plus.

Voorbeurs kwam een reeks kwartaalcijfers los. Verzekeraar Aegon maakte de embedded value over 2006 bekend. Dit cijfer, dat een belangrijke indicator is voor de toekomstige winstontwikkeling, steeg het afgelopen jaar met 8% naar 22,6 miljard euro, ondanks de zwakke dollar. Analisten rekenden op 20,2 miljard euro.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst ex-items, ofwel 'ordinary' nettowinst, gerealiseerd van EUR 94 miljoen, tegen EUR 77 miljoen een jaar eerder. De winststijging overtreft de analistenverwachtingen. Tegenvallend is de autonome omzetgroei. Deze bedroeg in de eerste drie maanden 3,0%, waar de consensus op 4,0% lag.

Wessanen

Wessanen wist in het eerste kwartaal van 2007 een winst te realiseren van EUR 21,5 miljoen, tegen EUR 5,0 miljoen vorig jaar. Deze sterke stijging is volgens het voedingsmiddelenconcern toe te schrijven aan het verbeterde bedrijfsresultaat en de boekwinst op de verkoop van de Private Label-activiteiten.

Hunter Douglas

Hunter Douglas heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettowinststijging gealiseerd van 0,8%. Volgens Hunter Douglas was er in alle geografische gebieden een positieve bijdrage van de autonome omzetgroei, behalve in Noord-Amerika.

Crucell

Het kwartaalverlies dat Crucell voorbeurs presenteerde lag met EUR 18,5 miljoen hoger dan de EUR 12,6 miljoen waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. De omzetverwachting voor 2007 is aangescherpt tot een bandbreedte van EUR 220-225 miljoen. Eerder noemde Crucell een omzet van 'meer dan EUR 200 miljoen.'