LEIDEN - Het biotechnologiebedrijf Crucell is het afgelopen kwartaal dieper in het rood gedoken. Het bedrijf uit Leiden heeft meer kosten gemaakt voor onderzoek en ontwikkeling van vaccins. Dat heeft Crucell woensdag bekendgemaakt.

Crucell leed een verlies van 18,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het resultaat onder de streep 15 miljoen euro. De omzet van Crucell verdrievoudigde bijna naar 35,2 miljoen euro. Dit was in hoofdzaak te danken aan de overname van drie bedrijven vorig jaar.

Analisten

De resultaten komen redelijk overeen met de gemiddelde verwachting onder analisten. Crucell rekent dit jaar op een omzet van 220 tot 225 miljoen euro. Verder denkt het bedrijf op operationeel niveau quitte te draaien.

Crucell nam vorig jaar drie bedrijven over, waaronder het Zwitserse vaccinbedrijf Berna Biotech. Dit heeft een kindervaccin in huis waarmee Crucell een winstgevend bedrijf kan worden. Crucell heeft nog nooit winst geboekt.

Order

De omzetprognose voor dit jaar is onder meer gebaseerd op een order die Crucell in december vorig jaar kreeg. De komende drie jaar mag het bedrijf kindervaccins en vaccins tegen hepatitis B leveren aan internationale hulporganisaties. Hiermee is minimaal 230 miljoen dollar (175 miljoen euro) gemoeid.