OfficeMax buigt verlies om in winst

Amsterdam - OfficeMax heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van USD 58,6 miljoen, tegen een verlies van USD 25,1 miljoen een jaar eerder.

Dat heeft de leverancier van kantoorartikelen en concurrent van Corporate Express, het voormalige Buhrmann, donderdag bekendgemaakt.

Per aandeel kwam de nettowinst uit op USD 0,76, tegen een verlies van USD 0,37 in het eerste kwartaal van 2006.

Exclusief buitengewone posten bedroeg de winst in het eerste kwartaal USD 59,7 miljoen, tegen een winst van USD 55,7 miljoen een jaar eerder.

Aandelen

Per aandeel bleef de winst exclusief items onveranderd op USD 0,77. Analisten gepolst door Thomson Financial gingen uit van een winst per aandeel van USD 0,93.

De omzet van OfficeMax steeg licht in de eerste drie maanden van het jaar van USD 2,42 miljard tot USD 2,44 miljard. Analisten rekenden op een omzet van USD 2,46 miljard.

Van de totale omzet was USD 1,26 miljard (+2,7%) afkomstig uit het contractsegment en USD 1,17 miljard (-1,8%) uit het retailsegment.

Gedurende het eerste kwartaal opende OfficeMax negen nieuwe winkels. Aan het einde van het kwartaal bezat het concern 915 winkels, vergeleken met 867 winkels een jaar eerder.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie