Amsterdam - Estee Lauder heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/07 een nettowinst gerealiseerd USD 93,9 miljoen. Dat is 58% meer dan de winst van USD 59,5 miljoen een jaar eerder.

Dat heeft het Amerikaanse cosmeticaconcern donderdag bekendgemaakt. Per aandeel kwam de winst uit op USD 0,45, tegen USD 0,28 een jaar eerder.

De verwaterde winst per aandeel uit voortgezette activiteiten bedroeg USD 0,45, tegen USD 0,29 een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door Thomson Financial gingen gemiddeld uit van USD 0,46.

De omzet van Estee Lauder steeg in de afgelopen driemaandsperiode met 7,1%, van USD 1,58 miljard naar USD 1,69 miljard. Exclusief wisselkoerseffecten bedroeg de omzetstijging 5%.

"We hebben onze omzet- en winstdoelstellingen voor het kwartaal gehaald, gedreven door sterke dubbelcijferige prestaties in onze internationale activiteiten.

De omzet steeg in alle productcategorieen in Europa en Azie", zo laat bestuurvoorzitter William P. Lauder weten. Lauder stelt dat meer dan de helft van de omzet en de operationele winst buiten de Verenigde Staten wordt gerealiseerd.

Vooruitkijkend stelt het concern voor het gehele boekjaar een omzetgroei te voorzien van 6% a 7% tegen constante wisselkoersen. De verwaterde winst per aandeel uit voortgezette activiteiten zal naar verwachting uitkomen tussen USD 2,15 en USD 2,20.