DEN BOSCH - De fabrikant van digitale wegenkaarten Tele Atlas heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies van 8,4 miljoen euro geleden. Dit heeft het bedrijf uit Den Bosch, leverancier van onder meer TomTom, donderdag bekendgemaakt.

In de laatste drie maanden van vorig jaar boekte Tele Atlas nog een winst van 5,4 miljoen euro, maar analisten waren er al vanuit gegaan dat de onderneming weer in de verliezen zou belanden. Het bedrijf behaalt traditioneel de meeste inkomsten in het tweede halfjaar. Afschrijvingen op databestanden die in het verleden zijn opgebouwd, drukken nu zwaar op de financiële resultaten.

Ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar werd het verlies teruggebracht. Het nettoverlies bedroeg toen 11 miljoen euro.

Omzet

De omzet steeg met 13 procent tot 64 miljoen euro. Voor rentelasten, belastingen, afschrijvingen en optiekosten behaalde Tele Atlas een winst van 5,1 miljoen euro tegen 4,3 miljoen euro een jaar geleden. Zowel dit winstcijfer als de omzet komt overeen met de verwachtingen van analisten.

Tele Atlas handhaaft zijn verwachtingen voor dit jaar. Het bedrijf voorspelde bij de presentatie van de jaarcijfers begin maart een omzet van 315 miljoen euro en een aangepaste winst van 65 miljoen euro.