UPS maakt marktverwachting in eerste kwartaal precies waar

AMSTERDAM - UPS heeft over het eerste kwartaal van 2007 een aangepaste winst per aandeel gerealiseerd van USD 0,96. Dat heeft het Amerikaanse express-, transport- en logistiekconcern woensdag bekendgemaakt. Het cijfer is conform de verwachting van analisten.

De onderneming realiseerde in het afgelopen kwartaal een nettowinst van USD 843 miljoen, een terugval van 13,5% ten opzichte van de USD 975 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van UPS steeg in de periode met 3,3% tot USD 11.906 miljoen en lag daarmee iets onder de gemiddelde verwachting van de analisten. Zij rekenden op een omzet van USD 12.188 miljoen.

Marge

De aangepaste operationele marge bij de bezorging van pakketjes in de Verenigde Staten belandde op 15,3%, terwijl de aangepaste marge bij de internationale pakkettenbezorging uitkwam op 18,4%.

Voor 2007 verwacht UPS nog steeds een groei van de aangepaste winst per aandeel in de range van 6-10%, ofwel een winst per aandeel tussen de USD 4,10-4,25. Analisten becijferden USD 4,21.

Wat betreft het tweede kwartaal van het boekjaar 2007 gaat UPS uit van een verwaterde winst per aandeel van USD 1,00-1,05, tegen USD 0,97 een jaar eerder. Analisten voorzagen hier USD 1,05.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

NUwerk

Tip de redactie