Winst Colgate-Palmolive flink omhoog

NEW YORK - De Amerikaanse producent van onder meer zeep en tandpasta Colgate-Palmolive heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 486,6 miljoen dollar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. In de eerste drie maanden van 2006 bedroeg de nettowinst nog 324,5 miljoen dollar.

De omzet van het bedrijf, dat ook schoonmaakmiddelen als Ajax fabriceert, groeide met 12 procent tot 3,21 miljard dollar. Vooral de verkoop van nieuwe producten, zoals tandenborstels en vloeibare zeep, droegen daaraan bij. De grootste omzetgroei boekte het concern buiten de Verenigde Staten.

Het concern maakte ook het vertrek van bestuursvoorzitter Reuben Mark bekend. Operationeel directeur Ian Cook volgt hem in de loop van dit jaar op.

Mark, die in 1963 begon bij Colgate, werd in 1984 bestuursvoorzitter. Hij blijft nog wel voor onbepaalde tijd aan als voorzitter van de raad van commissarissen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie