Alcan boekt meer winst in eerste kwartaal

AMSTERDAM - Alcan, de op een na grootste producent van aluminium ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 591 miljoen dollar, een stijging van 30,5% ten opzichte van 453 miljoen dollar een jaar eerder.

Dat heeft de Canadese onderneming dinsdag bekendgemaakt. Per aandeel steeg de winst van 1,20 dollar tot 1,59 dollar. Analisten gingen uit van 1,47.

De omzet liep op van 6,22 miljard tot 6,42 miljard dollar, met name als gevolg van hogere aluminiumprijzen. Het totale verkochte volume bleef nagenoeg onveranderd op 1,086 miljoen ton, tegen 1,09 miljoen ton een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs nam daarbij toe van 2.454 dollar per ton naar 2.835 per ton, tegen 2.712 in het voorgaande kwartaal.

Overschot

Voor 2007 denkt Alcan dat het aluminiumverbruik wereldwijd met ongeveer 8,9% zal toenemen, bij een verwachte toename van de wereldproductie van ongeveer 10%. Als gevolg daarvan denkt Alcan dat de markt een bescheiden overschot zal genereren. De voorraden zullen volgens het bedrijf op het historisch lage niveau van ongeveer vijf en een halve week blijven.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

NUwerk

Tip de redactie