AMSTERDAM - Autofabriek Spyker Cars wordt financieel zwaar onder druk gezet door de Duitse carrosseriebouwer Karmann. Dat schrijft De Financiële Telegraaf dinsdag, op basis van 'goed ingevoerde bronnen' bij het autoconcern.

Het bedrijf uit Zeewolde kreeg tot gisteren de tijd om ruim drie miljoen aan openstaande rekeningen te betalen. Voor het geval dat Spyker dit ultimatum negeert, kondigde Karmann alvast juridische maatregelen aan.

Advocaat

Volgens de krant heeft Karmann inmiddels een advocatenkantoor in de arm genomen om de miljoenenschuld te innen. Deze advocaat liet afgelopen week een aangetekende sommatie bezorgen bij het autoconcern in Zeewolde.

In dit schrijven wordt geëist dat Spyker uiterlijk 23 april een bedrag van ruim drie miljoen euro overmaakt op de derdengeldrekening van KienhuisHoving advocaten te Enschede. Het advocatenkantoor kon gisteren niet zeggen of het bedrag inmiddels is overgemaakt.

Spyker-topman Victor Muller weigert tegenover De Financiele Telegraaf inhoudelijk op de kwestie te reageren: 'Ik ga hier niet op in.'

Cabrio's

Carrosserieproducent Karmann uit Osnabruck, vooral bekend als bouwer van cabrio's voor de grote Duitse automerken zoals Audi en Volkswagen, is verreweg de belangrijkste leverancier van Spyker Cars.

Het gerucht dat Karmann ontevreden is over de betalingsmoraal van Spyker, circuleerde al enkele maanden in de autowereld. Spyker-topman Muller deed de geruchten vorige week echter nog af als 'onzin'.