Forse omzetdaling Van der Moolen in de VS

AMSTERDAM - De effectenhandelaar Van der Moolen kampt nog steeds met een dalende omzet in de Verenigde Staten. De eerste drie maanden van dit jaar kreeg de onderneming in het land 56 procent minder inkomsten binnen, zo maakte ze dinsdag bekend.

De omzet in de VS bedroeg 7,4 miljoen euro. Dat was in het vierde kwartaal van 2006 nog 16,8 miljoen euro. In Europa deed Van der Moolen het beter met een omzetstijging van 71 procent tot 32,8 miljoen euro.

De inkomsten van het gehele bedrijf kwamen uit op 40,2 miljoen euro. Dat is 9 procent meer dan in het laatste kwartaal van afgelopen jaar.

Nieuw handelssysteem

In de VS heeft de onderneming last van teruglopende inkomsten omdat de New York Stock Exchange (NYSE) een nieuw handelssysteem introduceert. Het bedrijf neemt het organisatiemodel in de VS nader onder de loep.

Eerder al ontsloeg het een derde van het personeel daar. Dat betekende het verlies van 55 banen. Van der Moolen verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar geen verandering in de problematische situatie in de VS.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie