AMSTERDAM - Op Beursplein 5 koersen de uitzenders vrijdagmiddag zonder uitzondering hoger. De sector profiteert van verschillende advies- en koersdoelverhogingen, onder meer voor zwaargewicht Vedior en midkapper USG People.

Zo verhoogde analist Thijs Berkelder van effectenhuis Petercam zijn advies voor het aandeel Vedior van hold naar add. Het koersdoel werd daarbij opgeschroefd van EUR 18,00 naar EUR 20,50.

In het rapport over de komende kwartaalcijfers van de uitzendorganisatie stelt hij dat de acceleratie van de groei in de Franse uitzendmarkt wel eens zou kunnen leiden tot interesse voor een overname van Vedior. Vedior haalt zo'n 40% van zijn omzet uit Frankrijk. Het aandeel wint tussentijds 3,27% tot EUR 17,66.

USG

Voor USG People werd het advies door Paul Linssen van Petercam verhoogd van hold naar add. Hij stelt eveneens het koersdoel naar boven bij, van EUR 34,00 naar EUR 38,00. De analist stelt dat USG People kan profiteren van de goede economische vooruitzichten in Europa, terwijl de uitzender bovendien niet wordt blootgesteld aan de afzwakking van de Amerikaanse economie. USG People is tussentijds de grootste winnaar binnen de Midkap en dikt 4,22% aan tot EUR 33,37.

Ook Randstad noteert een plus op de borden, van 1,5% tot EUR 61,18. Het advies voor het aandeel werd naar beneden toe bijgesteld door Frank van Wijk van SNS Securities, van buy naar add. Het koersdoel is wel verhoogd, van EUR 63 naar EUR 65.

De adviesverlaging volgt op de sterke koersprestatie van het aandeel en het ontbreken van aanjagers op de korte termijn. Van Wijk verkiest uitzender USG People boven Randstad.